Boek Bijwerkingen

 

 

 

 

 

 

 

 

Bijwerkingen waarvan sommige dodelijk kunnen zijn, is een bekentenis van een ex-topman uit de farmaceutische industrie. Nadat hij met pensioen ging heeft hij jaren gezwegen. Na een hevige en onethische advertentie-campagne gericht op kinderen, die door zijn ex-werkgever enkele jaren geleden gelanceerd werd in Duitsland - waar hij woont - verbrak hij zijn stilzwijgen. Hij vertelt in dit boek dat hij een van de criminelen was, die o.a. het medicijn Prozac op de markt heeft geholpen; het medicijn dat de meeste zelfdodingen teweeg heeft gebracht.

 

 

Hij heeft zelfs getuigd in processen van slachtoffers van dit medicijn tegen de producent. Hij vertelt hoe hij ambtenaren heeft omgekocht om nieuwe medicijnen goedgekeurd te krijgen. We weten allemaal dat de farmaceutische industrie er geen belang bij heeft dat wij gezond zijn; ze hebben er belang bij dat we hun producten gebruiken en ze zijn uit op winst, veel winst. Maar dat er corruptie, omkoping, fraude en belangenverstrengeling plaatsvindt om die winst veilig te stellen, zal voor vele lezers een nieuw feit zijn. Het zijn schokkende bekentenissen. Dr. John Virapen geeft aan het eind van dit boek een lijst van zaken die de consument kan doen om deze praktijken te helpen stoppen.

Wist je dat:
- grote farmaceutische bedrijven ± € 35.000 per jaar per praktiserende arts besteden om de arts ertoe te bewegen hun producten voor te schrijven?
- meer dan 75 procent van de vooraanstaande wetenschappers in medicijnen betaald wordt door de farmaceutische industrie?
- er voor veel nieuw toegelaten medicijnen alleen kortetermijnonderzoek is gedaan en dat niemand de effecten kent op patiënten die de medicijnen over langere periode of zelfs de rest van hun leven gebruiken?
- de farmaceutische industrie ziekten verzint en ze met doelgerichte marketingcampagnes promoot om de afzetmarkt voor hun producten te vergroten?
- er medicijnen in de handel zijn, waarbij omkoperij een rol speelde bij het goedkeuringsproces?


Over de auteur:
Met voorouders uit India is hij geboren in Brits Guyana. Daar bracht hij zijn jeugd door. Zijn familie had geld gespaard zodat hij in Amerika en Engeland medicijnen en psychologie kon studeren. In 1968 begon zijn carrière in de farmaceutische industrie. Hij werkte zich op tot directeur van een van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld in Zweden. In die functie heeft hij meegewerkt aan corruptie, omkoping van ambtenaren e.d. om medicijnen goedgekeurd te krijgen. Later begon hij zich te realiseren dat de farmaceutische industrie uitsluitend geïnteresseerd is in winst en in het geheel niet in de gezondheid van de consument. De farmaceutische industrie creëert zelfs nieuwe ziekten om verzekerd te zijn van omzet. Hij wilde deze praktijken kwijt aan de wereld. Dit boek is een "wake-up call" voor diegenen die het verhaal willen horen.

 


BijwerkingenKlik hier om dit boek te bestellen.
Bijwerkingen
Virapen, J.

Google Search

WebOuroboros